Aleppotvål

Visar alla 5 resultat

WendelTrading.com – Aleppotvål

Köp världens bästa tvål, Aleppotvålen, av högsta kvalitet här!

Både mild och välgörande för huden. Så kan man beskriva en Aleppotvål. Våra tvålar är certifierade och av högsta kvalitet, inte att förväxla med billiga kopior. Den som en gång använt en äkta Aleppotvål får en livslång vän och vill aldrig byta till någon annan tvål.


INFORMATION OM ALEPPOTVÅLEN

Aleppotvålen består av ekologisk olivolja, lagerbärsolja och vatten. Det finns tvålar med 30%, 20%, 12% eller 4% lagerbärsolja. De väger ung 200 gram. Har man problemhy så rekommenderas tvålar med högre procent lagerbärsolja. Tvålarna är antiseptiska, återfettande och milda. De har en hög kvalitet och renhet. Har man normal hy kan man använda sig av de tvålar med lägre procent lagerbärsolja.

 • Tvålarna passar och är välgörande för känslig och torr hy.
 • Tvålarna är milda går att användas över hela kroppen, även intimtvätt
 • Aleppotvålarna lämpar sig bra som babytvål
 • Går lätt att avlägsna smink med tvålarna
 • Tvålarna kan användas som hårvax
 • Aleppotvålen kan användas som raktvål
 • Vissa använder tvålen som schampo
 • Tvålarna går att användas i saltvatten, de löddrar
 • Tvålar med högre halt av lagerbärsolja kan gnidas mot insektsbett, så lindras klådan
 • Fettfläckar på kläder kan tvättas bort med Aleppotvålen
 • Tvålar med högre halt lagerbärsolja kan lindra acne
 • Tvålarna är tillverkade enligt mångtusenåriga traditioner

Det finns många olika slags Aleppotvålar på marknaden och det har funnits tillfällen då vi köpt en tvål som vi ej varit nöjda med. De tvålar vi säljer har en hög andel lagerbärolja och tillverkad med ren olivolja och inga onödiga ingredienser. Våra Aleppotvålar är av väldigt bra kvalitet. Har man en gång provat en Aleppotvål så vill man alltid fortsätta med dem. Nu är det er tur att testa…

Några erfarenheter av Aleppotvålen

"Jag kom först i kontakt med tvålen för ca 11 år sedan. Jag skulle köpa tvål i en hälsokostbutik, där talade expediten så bra om Aleppotvålen så jag blev nyfiken att köpa den. Jag älskade doften och den verkade ha så bra egenskaper. Den var dessutom ekologisk och tillverkad på naturligt sätt enligt gamla traditioner från Aleppo."

"Den innehåller bara naturliga ingredienser. Jag märkte direkt att den var bra för torr och känslig hud."

"Mina händer blev mjuka efter jag tvättat mig med tvålen och jag behövde ej smörja in mig med handkräm. Den kan användas över hel kroppen och min man tvättar även sitt hår med tvålen."

"Jag jobbade på den tiden som terapeut på ett hälsohem och började att sälja tvålen till våra kunder och de var jättenöjda med Aleppotvålen. De hjälpte dem som hade eksem och torr hy."

TILLVERKNINGEN AV ALEPPOTVÅLAR

Den rena olivoljan hälls ned i stora traditionella kärl med vatten och soda. Oljan ombildas sedan långsamt i den klassiska förtvålningsprocessen. Efter upphettning till 200 grader och flera filtreringar tillsätts rätt mängd lagerbärsrolja som utvinns från lagerbären och tvålblocken får stelna och kallna. Sedan skärs tvålblocken ut för hand och får torka i 8-12 månader. Allting övervakas och styrs av de skickliga ”soapmasters” som följer den gamla traditionen och för hantverket vidare. Till sist stämplas de med ett äkthetssigill från resp. tillverkare.

Denna Aleppotvål är tillverkad enligt de gamla traditionerna från Aleppo (Syrien) av två certifierade soapmasters som under dramatiska former lyckats fly från kriget i Syrien till Tunisien. De innehåller enbart oljor av mycket hög kvalité. Så den tvål du håller i din hand är inte vilken tvål som helst utan även ett mångtusenårigt hantverk och tillverkningen sker idag i Tunisien.

ALEPPOTVÅLENS HISTORIA

Aleppotvålen sägs vara alla hårda tvålars moder. Det finns en flertusenårig historia i tillverkning av tvålen. Den utvecklades ursprungligen i Aleppo som var en fästningsstad i Syrien. På 1100 talet tog korsriddarna med sig Aleppotvål från Aleppo till Marseille, vilket gjorde att tvålen spreds vidare ut i Europa. Än idag tillverkas tvålen efter samma metoder och tillåts mogna i 8-12 månader innan färdig produkt.